Wykonanie
Dziś na obiad rolada w towarzystwie pieczonych
ziołowych ziemniaków, a u Was?Potrzebujemy:(obiad dla 4-6 osób)500 gram polędwiczek drobiowychfarsz:300 gram świeżych liści
szpinaku2 ząbki
czosnkugarstka
orzechów włoskichłyżka
śmietanyłyżka
masła100 gram
wędzonego serapieprzziemniakiwybrane posiekane
ziołałyżka lub 2
oliwy z oliwiekMięso myjemy, osuszamy ręcznikiem kuchennym i rozbijamy. Rozbite
mięso układamy na foli spożywczej dzięki
czemu łatwo zawiniemy całość w roladę.Farsz powstaje na patelni. Podgrzewamy masełko i
czosnek, dodajemy
orzechy,
szpinak i
śmietankę. Po 2 minutach farsz mamy gotowy.Nie doprawiamy
mięsa ponieważ farsz i
ser są dość aromatyczne i całość przejdzie sobą nawzajem.Układamy więc na
mięsie farsz na to
ser i zawijamy. Nie przejmujcie się kształtami, mi jak zawsze wyszło lekko chaotycznie no cóż :)Ustawiamy w żaroodpornym naczyniu do piekarnika rozgrzanego na 180`C na 30 minut. W tym samym czasie piekę ziemniaczki pokrojone w księżyce i doprawione.Bardzo smaczny obiad i przynajmniej jest to nieco inna wersja znanego nam drobiu :)A u Was jakie pomysły??????????????? :)))