Sałatka ta idealnie sprawdza się jako lunch do pracy, na kolacje też jest super rozwiązaniem.Składniki:- ok 15 różyczek brokuła(użyłam mrożonego)-ok 10-12 szt pomidorków cherry-2 jajka-około 5 cm łodygi selera naciowego-1 mała czerwona cebula-sól-pieprz-jogurt naturalny-2 ząbki czosnkuPrzygotowanie:Gotujemy jajka, jeśli dodamy do wody dużo soli, potem nie będziemy mieli problemu z ich łatwym obraniem. Gotujemy również brokuła, nie rozgotujmy go. Ostygniętego brokuła dzielimy na mniejsze części i wrzucamy do miseczki. Do tego dodajemy jajka pocięte na średniej wielkości kawałki oraz podzielone na ćwiartki pomidorki cherry. Następnie dorzucamy pociętego w cienkie paseczki selera naciowego i drobno pokrojona cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na noc do lodówki. Przed samym podaniem możemy polać sałatkęsosem jogurtowo-czosnkowym(do około 100-150 ml jogurtu dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku i mieszamy).Smacznego:)