Wykonanie
Ciastka kiedyś poleciła mi Ola, przepis gdzieś krążący po rodzinie.
Ciasteczka są maślane, kruche i pyszne. Robi się je bardzo szybko.Eh niedługo ich nie
pojem, zbieram na aparat ortodontyczny. Swoją
drogą czemu to jest takie drogie? Skąd wziąć na to kasę:(Ale dość marudzenia,
ciasteczka tu grają główną rolę.Składniki:-250 gram
margaryny Kasia-250 gr
cukru (dałam mniej)-500 gr
mąki-2
jajka-2 łyżeczki
proszku do pieczeniaPrzygotowanie:Wsypujemy
mąkę,
cukier i
proszek do pieczenia. Dodajemy
jajka i pokrojoną
margarynę. Zagniatamy ciasto, aż będzie jednolite. Następnie wałkujemy po kawałku, jak najcieniej(ok 0,5 cm). Jeśli ciasto rozwałkujemy cieniej,
ciastka będą bardziej chrupiące.


Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 10 min, do delikatnego zrozumienia. Ja robiłam
ciastka tym razem z pół ze zwykłej
mąki i pół z razowej, bo po tym jak obiecałam
ciasteczka okazało się że
mąka gdzieś wybyła. Ale dzięki temu okazało się że z razową smakują równie dobrze. Papier do pieczenia też nagle się skończył, stąd folia aluminiowa.Smacznego:)
