Wykonanie

Składniki:-450 gr polędwiczek wieprzowych-500 gr
pieczarek-100 ml
jogurtu naturalnego-1
cebula czerwona-
przyprawa lub marynata do polędwiczek-
oliwa-
sól-
pieprz-naturalna
vegetaPrzygotowanie:Na początek obieramy i oczyszczamy
pieczarki, ścieramy na tarce.
Polędwiczki oczyszczamy ze wszystkich błon, a następnie kroimy w ok 2 cm kawałki i delikatnie rozbijamy.

Następnie zajmujemy się marynatą, miałam mało czasu więc użyłam mieszanki do
steków i
oliwy, zrobiłam z tego gęstą masę.

Smarujemy nasze
polędwiczki i odstawiamy na min godzinę, fajnie jeśli mamy więcej czasu i odstawimy je na dłużej do lodówki do "przegryzienia się", będą bardziej wyraziste.

Następnie podsmażamy
polędwiczki z obu stron do zrumienienia, ale nie za mocno, bo później będziemy je dusić w sosie.


Zdejmujemy
polędwiczki z patelni, nie czyścimy patelni. Wrzucamy na nią pokrojoną w drobną kostkę
cebulę i chwilkę podsmażamy.

Następnie do
cebuli dodajemy
pieczarki i dusimy, aż zmiękną.

Dolewamy do tego
jogurt i mieszamy, doprawiamy
solą,
pieprzem i naturalną
vegetą (jeżeli będzie za gęste, dolewamy odrobinę
wody).Następnie dorzucamy do sosu podsmażone
polędwiczki i chwilę dusimy. I już możemy serwować nasze
polędwiczki, ja podałam z
ziemniakami i
sałatka z mix
sałat i
pomidorków cherry.Smacznego:)

