Wykonanie

Składniki: na naleśniki:-
mąka owsiana-
jajko-
woda(najlepiej gazowana)-
mleko-
sólPrzygotowanie:Łączymy ze sobą wszystkie składniki (jak
będę robiła następnym razem to odmierzę czego ile dokładnie, ponieważ zawsze robię je na tzw. oko) i smażymy naleśniki, ale nie na złoto, ponieważ będziemy je
jeszcz później podpiekać. na farsz:-1 kg
pieczarek-
papryczka chili-
cebula-
oliwa-
wodaPrzygotowanie:
Pieczarki obieramy ze skórki i trzemy na tarce.Następnie
cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię z łyżką
oliwy, dorzucamy też kilka plasterków
papryczki chili
jak
cebula się zeszkli dodajemy
pieczarki
podlewamy odrobiną
wody i przykrywamy

dusimy aż zmiękną, mieszając co jakiś czas jak już zmiękną zdejmujemy przykrywkę i smażymy dalej do odparowania
wody

Następnie na przygotowane naleśniki układamy farsz i zawijamy, to oczywiście w wersji całkowicie dietetycznej:) Mój Michał chyba by takiej nie przeżył, więc jemu dodaje jeszcze pod farsz plasterek
żółtego sera.

Obie wersje przed podaniem zapiekamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku około 4-8 min.smacznego:)