ßßß
Składniki:- 0,5 kg fileta z kurczaka ( u mnie filety z jednego kurczaka)- 200 g pieczarek- 200 g sera feta (1 kostka)- ząbek czosnku- 100 g rukoli- łyżka oleju- sól, pieprz do smakuPrzygotowanie:Filet rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa, przyprawiamy z obydwu stron. Układamy w formie prostokąta. Rukolę podsmażamy 2-3 minuty na oleju lub maśle z dodatkiem pokrojonego czosnku, układamy na mięsie. Ser kroimy na paski, rozkładamy na rukoli. Pieczarki kroimy na plasterki, podsmażamy, wykładamy na serze feta. Całość zawijamy w formę rolady z pomocą folii aluminiowej. Wkładamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 200 stopni, po tym czasie wyjmujemy, odwijamy z folii, kroimy na dość grube plastry. Podajemy z dowolnymi dodatkami.

