ßßß
Składniki:8 łyżek płatków owsianych4 łyżki budyniu o smaku toffi4 łyżki mleka (u mnie 1,5%)2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cukru pudru2 łyżki dowolnego jogurtuPrzygotowanie:
Płatki owsiane spażamy wrzątkiem. Napęczniałe już łączymy z mlekiem , budyniem , jogurtem, proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem. Dokładnie mieszamy , u mnie drewnianą łyżką. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Uważamy by nie przypalić placuszków, szybko łapie je temperatura.W oryginalnym przepisie pojawia się jajko - ubita piana z białek, by placuszki były pulchne. U mnie brak, a placuszki i tak wyszły pulchne. Odszczepieńczy sposób gotowania często popłaca.;)Smacznego Głodownicy !