Wykonanie
Smakowita i sycąca przekąska na podwieczorek, czy wieczór ze znajomymi. Farsz
mięsny podany w formie z kruchych babeczek skusi każdego amatora dobrego jedzenia.Składniki na ciasto kruche:125 gram
margaryny250 gram
mąki tortowej1
jajkoszczypta
soliFarsz:350 gram
mięsa z indyka na kotlety (ja lubię
serię Samo dobro z Indykpola)1
pomidor1
cebula2-3 łyżki
keczupu pikantnego1 ząbek
czosnku100 gram
sera Goudasól,
pieprz do smaku i
zioła prowansalskieZagnieść ciasto kruche, rozwałkować i wykrawać 10-12 krążków na babeczki. Następnie układać krążki w wysmarowanej
margaryną formie muffinkowej. Ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na 30 minut. Na patelni podsmażyć posiekaną
cebulę i
czosnek oraz
mięso mielone, doprawić
solą i
pieprzem,
ziołami do smaku, dodać
keczup, wymieszać i poddusić razem.
Potem nadziewać babeczki farszem, układać kawałki
pomidora, piec w temp 180 stopni przez 25 minut w piekarniku pod koniec pieczenia posypać startym
żółtym serem i zapiekać 5 minut.