ßßß Cookit - przepis na Wieprzowina z jabłkiem i papryką

Wieprzowina z jabłkiem i papryką

nazwa

Wykonanie

Dotąd jabłko dodawałam do wątróbki,ale tym razem postanowiłam spróbować z wieprzowiną.Świetne połączenie,delikatny smak i co najważniejsze łatwe w przygotowaniu.
składniki:
25 dkg wieprzowiny
po pół strąka czerwonej,zielonej i żółtej papryki2jabłka
1/2 słoika pieczarek firmy Ole
2łyżki oliwy
świeżo zmielony kolorowy pieprz
marynata:
łyżka sosu sojowego
łyżka białego wytrawnego wina
łyżka mąki ziemniaczanej
sos:
1/2 szklanki bulionu
łyżka sosu sojowego
łyżka białego wina wytrawnego
3 łyżeczki cukru
sposób wykonania:
Mięso pokroić w krótkie,cienkie paseczki.W misce połączyć sos sojowy z winem i mąką i do tej marynaty włożyć mięso,przykryć i odstawić na 20 minut.W rondelku wymieszać składniki sosu.Jabłka ze skórką pokroić w kostkę, paprykę pokroić w paski a pieczarki na plasterki(jeżeli są małe na pół).W woku rozgrzać oliwę,podsmażyć mięso na dużym ogniu,2 min,dodać jabłka,paprykę i pieczarki,smażyć 2 min,wlać sos wymieszać dokładnie i gotować jedną minutę od momentu wrzenia.Podawać z ryżem.Smacznego
Źródło:http://mylifeofcooking.blogspot.com/2013/05/wieprzowina-z-jabkiem-i-papryka.html