Wykonanie
Dotąd
jabłko dodawałam do
wątróbki,ale tym razem postanowiłam spróbować z
wieprzowiną.Świetne połączenie,delikatny smak i co najważniejsze łatwe w przygotowaniu.składniki:25 dkg
wieprzowinypo pół strąka czerwonej,zielonej i żółtej papryki2jabłka1/2 słoika
pieczarek firmy Ole2łyżki
oliwyświeżo zmielony
kolorowy pieprzmarynata:łyżka
sosu sojowegołyżka białego
wytrawnego winałyżka
mąki ziemniaczanejsos:1/2 szklanki
bulionułyżka
sosu sojowegołyżka
białego wina wytrawnego3 łyżeczki
cukrusposób wykonania:
Mięso pokroić w krótkie,cienkie paseczki.W misce połączyć
sos sojowy z
winem i
mąką i do tej marynaty włożyć
mięso,przykryć i odstawić na 20 minut.W rondelku wymieszać składniki sosu.
Jabłka ze skórką pokroić w kostkę,
paprykę pokroić w paski a
pieczarki na plasterki(jeżeli są małe na pół).W woku rozgrzać
oliwę,podsmażyć
mięso na dużym ogniu,2 min,dodać
jabłka,
paprykę i
pieczarki,smażyć 2 min,wlać sos wymieszać dokładnie i gotować jedną minutę od momentu wrzenia.Podawać z
ryżem.Smacznego