Wykonanie
To doskonałe danie kuchni meksykańskiej, którego przygotowanie trwa max. 40 min. (łącznie z duszeniem). A w zimne jesienne popołudnia fantastycznie rozgrzeje i zasyci...

składniki na ok. 10 porcji:
70 dag
mięsa mielonego2 średnie
cebulepuszka
kukurydzypuszka
czerwonej fasoliduża butelka passaty (ja miałam 0,7l)
1
czerwona papryka1
żółta paprykałyżka
musztardy Dijon
dwie łyżeczki
chilli (opcjonalnie)
szklanka
bulionuolej do smażenia
sólpieprzNa rozgrzanym
oleju podsmażyć drobno pokrojone
cebule na złoty kolor a następnie dodać
mięso. Smażyć ok. 10 min. Po tym czasie dodać pozostałe składniki i
przyprawy (oprócz
papryki) i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 25-30 min. Dodać
paprykę i dusić jeszcze 15 min. Na koniec doprawić
solą.
Skorzystałam z przepisu Paszczaka z moim modyfikacjami.