ßßß Cookit - przepis na Ryba pod pierzynką z cebuli.

Ryba pod pierzynką z cebuli.

nazwa

Wykonanie

Składniki:
pół kg fileta z ryby (np. dorsza)
przyprawa do ryb
pieprz cytrynowy
mąka do obsypania ryby
olej do smażenia
pół kg cebuli
mały słoiczek koncentratu pomidorowego
trochę keczupu pikantnego
sól, pieprz do smaku
Filety rybne pokroić w paski (ok. 4 cm). Obsypać przyprawami. Obtoczyć w mące, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Udusić do miękkości. Gdy będzie miękka, dodać koncentrat i keczup. Doprawić do smaku.
Na półmisku ułożyć rybę, przykryć pierzynką z cebuli.
Źródło:http://codobregodzis.blogspot.com/2013/08/ryba-pod-pierzynka-z-cebuli.html