ßßß
Dzisiaj połączenie, które od zawsze mnie fascynowało. I muszę przyznać, że to raj dla podniebienia. Dawno nie byłam tak zachwycona współgraniem smaków. Pyszny, delikatny łosoś i mus malinowy. Nie będę dużo pisać, przejdę od razu przepisu.W każdym razie polecam każdemu!Składniki:
1 płat łososia1 cytryna1 łyżeczka tymiankumasłosólpieprzdo musu:200 g malin1 łyżka octu balsamicznego2 łyżeczki oliwy z oliwek1 łyżeczka musztardyJa dodałam do całego dania ryż i kalafior.Zaczynamy więc od ugotowania ryżu i wstawienia kalafiora. Nagrzewamy piekarnik do 180'. W międzyczasie przygotowujemy łososia. Mięso solimy, pieprzymy, posypujemy tymiankiem, układamy plasterki cytryny i masło. Zawijamy w papiloty z folii. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut.Maliny blendujemy, przeciskamy przez sitko. Dodajemy wszystkie składniki i podsmażamy. Zdejmujemy z ognia. Wszystko układamy na talerzu i gotowe :)