ßßß
Składniki na 2 porcje:200 g dorsza (filet) lub innej białej ryby3 garści porwanej salaty lodowejkilka zielonych oliwek (opcjonalnie)2 suszone pomidory z oliwy1 mała cukinia3-5 łyżek oliwy z oliwek1 łyżeczka tymiankusos do sałatek (paprykowo-ziołowy)1 łyżka soku z cytrynyWykonanie:Cukinię kroimy na półplasterki i podsmażamy na oliwie. Dodajemy dorsza pokrojonego w kostkę i smażymy, po czym doprawiamy solą i pieprzem ( musimy uważać aby dorsz się nie rozpadł). Cukinia musi być al denteNa talerzu układamy sałatę, na nią kładziemy usmażonego dorsza i cukinię. Następnie dokładamy suszone pomidory pokrojone w cienkie paski i oliwki przekrojone na półSOS: tymianek, 3 łyżki oliwy, sos do sałatek i cytrynę razem mieszamy. Warzywa polewamy sosem i sałatkę można jeść.Smacznego