ßßß
Tarta jest prosta i szybka w wykonaniu. Idealnie nadaje się na kolację lub szybki obiad. Sprawdza się również dla niespodziewanych gości.Składniki:2 opakowania ciasta francuskiego20- 30 dkg wędzonego boczku lub szynki2 cebule1 brokuł6 - 7 jajekDodatkowo:forma do tarty 26 -28 cmWykonanie:Boczek i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelniFormę do tarty wykładamy papierem do pieczenia, następnie kładziemy na niego cisto francuskie (tak aby odrobinę wystawało poza formę). Na ciasto wykładamy podsmażony boczek i układamy małe różyczki brokułów. W wolne miejsca rozbijamy jajka (nieroztrzepane!). Doprawiamy solą i pieprzemCałość przykrywany drugim płatem ciasta. Boki ciasta dociskamy do siebie widelcem tak aby się połączyły, a nadmiar ciasta przycinamy nożem. Ciasto delikatnie nakłuwamy starając się nie przebić żółtek. Tartę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 C na 30-35 min. (na środkową półkę)Smacznego
