Wykonanie
Tarta jest prosta i szybka w wykonaniu. Idealnie nadaje się na kolację lub szybki obiad. Sprawdza się również dla niespodziewanych gości.Składniki:2 opakowania
ciasta francuskiego20- 30 dkg
wędzonego boczku lub
szynki2
cebule1
brokuł6 - 7
jajekDodatkowo:forma do tarty 26 -28 cmWykonanie:
Boczek i
cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelniFormę do tarty wykładamy papierem do pieczenia, następnie kładziemy na niego cisto francuskie (tak aby odrobinę wystawało poza formę). Na ciasto wykładamy podsmażony
boczek i układamy małe różyczki
brokułów. W wolne miejsca rozbijamy
jajka (nieroztrzepane!). Doprawiamy
solą i
pieprzemCałość przykrywany drugim płatem ciasta. Boki ciasta dociskamy do siebie widelcem tak aby się połączyły, a nadmiar ciasta przycinamy nożem. Ciasto delikatnie nakłuwamy starając się nie przebić
żółtek. Tartę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 C na 30-35 min. (na środkową półkę)Smacznego

