Co jedliście gdy nas nie było?A może ktoś jest głodny?Zimne dni zagościły już na dobre, więc mamy dla was propozycję mocno rozgrzewającą! Jeśli jesień to w towarzystwie zupy z czosnkiem i grzankami;)SKŁADNIKI:1 puszka pomidorów bez skórki2 duże ząbki czosnku1 duża cebula1 duża papryka czerwonapół papryczki chilli1 bagietka150 g sera żółtego600 ml bulionusól, pieprzWYKONANIE:Do ciepłego bulionu dodajemy pokrojone w drobną kostkę pomidory z puszki. Gotujemy na małym ogniu. Po chwili dodajemy papryki: czerwoną i chilli. Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy.Teraz grzanki czosnkowe do zupy.Cebulę i czosnek obieramy, drobno kroimy i smażymy chwilę. Gdy cebula zacznie się rumienić dodajemy drobno pokrojoną bagietkę. Smażymy na złoty kolor.A grzanki serowe? Bagietkę kroimy i podpiekamy w rozgrzanym piekarniku. Gdy już się przyrumieni odwracamy grzanki na drugą stronę, delikatnie smarujemy oliwą z oliwek i posypujemy startym serem. Pieczemy do momentu aż ser się roztopi.Ciepłą zupę podajemy w głębokim talerzu, przed podaniem dodajemy grzanki czosnkowe. Nie można zapomnieć też o grzankach z serem!Smacznego!