Wykonanie
Nie ma czasu porządnie zjeść? Bzdura.Obiecujemy, że sosu nie będziecie robić dłużej niż będzie się gotował
makaron.SKŁADNIKI:1 paczka
makaronu spaghetti1 puszka
tuńczyka1
cebula1 puszka
pomidorów (lub
sos do spaghetti w słoiku ulubionej firmy)
bazyliaolej do smażenia
sól,
pieprzWYKONANIE:
Makaron wrzucamy do gorącej, osolonej
wody i gotujemy al dente.Sos? Czas, start!
Cebula w kostkę, wrzucamy na rozgrzany
olej, smażymy na złoty kolor, wrzucamy
tuńczyka z puszki, podsmażamy wszystko razem, kroimy kilkanaście listków
bazylii, a na koniec dodajemy
pomidory z puszki (lub sos ze słoika), doprawiamy, czekamy aż zacznie bulgotać.Gotowe. Szybko i w jednym zdaniu. Wow..
Smacznego!