ßßß
Cookit - przepis na Szybkie i lekkie gołąbki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Szybkie i lekkie gołąbki
Składniki
Pieprz
Bulion warzywny
Papryka czerwona
Kasza kuskus
Kapusta włoska
Sól
Kukurydza
Cebula
Wykonanie
Dziś proponuję delikatne i lekkie gołąbki z
kaszą kuskus
,
kukurydzą
i
papryką
.Składniki:- 1 szt.
kapusty włoskiej
- 2 szkl.
kaszy kuskus
- 2 szt.
papryki czerwonej
- 2 szt.
cebuli
- 1 pusz.
kukurydzy
-
sól
,
pieprz
do smaku- 1 szkl.
bulionu warzywnego
Wykonanie:Z
kapusty
wyciąć głąba i gotować w lekko osolonej wodzie ok. 10 min.
Kaszę kuskus
zalać wrzącą
wodą
i zaczekać aż napęcznieje.
Cebulę
i
paprykę
pokroić w kostkę; podsmażyć na
oleju
. Dodać
kukurydzę
z puszki. Do warzyw dosypać
kaszę kuskus
, przyprawić i całość dokładnie wymieszać. Farsz odstawić do przestygnięcia, a następnie ułożyć na liściu
kapusty
i zawijać. Gotowe gołąbki ułożyć w brytfance, zalać
bulionem
i zapiec w piekarniku ok 20-30min. Można podawać z
sosem pomidorowym
:)Smacznego!
Źródło:
http://wegemena.blogspot.com/2013/03/szybkie-i-lekkie-goabki.html
Przepisy powiązane
Kuskus z brukselką i dynią
Kuskus z brukselką i dynią
Kuskus z brukselką i dynią
Kuskus z brukselką i dynią
Kuskus z brukselką i dynią
Składniki powiązane (0)