Ostatni raz jadłam je w szkole podstawowej. Moje wrażenia i wspomnienia zostały odczarowane tym udanym przepisem:SKŁADNIKI:7 jajekszczypiorekbułka tarkasól, pieprzkilka ziemniaków2 marchewkizielony groszekSześć jajek ugotować na twardo. Jak ostygną zetrzeć na tarce. Drobno posiekać szczypiorek. Do miski wsypać jajka, szczypiorek, 1 całe jajko, i dwie łyżki bułki tartej. Doprawić sola i pieprzem. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Jeśli będzie jeszcze za bardzo kleista dodać łyżkę bułki tartej.Z przygotowanej masy uformować 4 równe kule. A następnie ukształtować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej.Smażyć na oleju do pięknego zarumienienia obu stron.Kotleciki zostały podane z ziemniakami, marchewką gotowaną na parze z dodatkiem podsmażonego na maślezielonego groszku.Taka niby klasyka a wygląda i smakuje całkiem nowocześnie :)Smacznego!!!