Wykonanie
Długo oczekiwane:) ulubione sezonowe pierogi. Tym razem z zielonym dodatkiem

SKŁADNIKI:farsz:1
dynia Hokkaido200g
sera białego chudego3/4 puszki
zielonego groszku1
cebula2 ząbki
czosnkusól,
pieprz czarny,
chilliciasto:500-600g
mąki tortowejłyżka
olejuciepła przegotowana
woda
Tym razem farsz przygotowałam dzień wcześniej, by od razu po pracy szybko dokończyć całość.
Dynię pokroić na większe kawałki, usunąć gniazda i piec do miękkości w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez około 30 minut. Obrać ze skórki i odłożyć do miski i dokładnie rozgnieść. Dodać zeszkloną na złoto
cebulkę,
zielony groszek oraz rozgnieciony
biały ser. Doprawić do smaku i dobrze wymieszać. Przykrytą miską z farszem odstawić do lodówki.Nigdy nie kombinuje z
ciastem, mam sprawdzony skład i sposóbSprawdzony przepis na ciasto pierogowe

Przygotowane ciasto rozwałkować i wykroić kółka za pomocą szklanki do
piwa :) Nałożyć odpowiednią kulkę farszu, s kładać ciasto na pół i zlepiać dokładnie brzegi pierogów formując falbankę.

Gotować w osolonej wodzie dwie minuty od wypłynięcia.

Okrasić
masełkiem z ulubionymi
ziołami.

Podobno wyszły cudownie doskonałe :)