Taka ulepszona wersja tradycyjnych pierogów ruskich. Tym razem do farszu dodałam boczek i mocnej je przyprawiłamSKŁADNIKI:ciasto:350 g maki pszennejkubek ciepłej wodyłyżka olejufarsz:4 duże ziemniaki250g sera białegokilka plasterków boczku1 cebulasól, pieprz, ostra paprykamasełko i prażona cebulaZiemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, jeszcze gorące zmielić razem z serem. Boczek bardzo drobno pokroić i stopić na patelni. Gdy puści tłuszcz, dodać drobno posiekaną cebulę i smażyć razem do zeszklenia cebuli. Po wystudzeniu ziemniaków połączyć je ze startym serem i cebulką z boczkiem. Doprawić solą i pieprzem i ostrą papryką.Ciasto na pierogi wykonać wg sprawdzonego już przepisu:Najlepsze ciasto na pierogiC iasto rozwałkować na odpowiednią grubość, wyciąć szklanką kółka , nałożyć wcześniej kulkami przygotowany farsz. Zlepić w pół księżyce.Gotować w osolonej wodzi 2 minuty od wypłynięcia.Okrasić roztopionym masełkiem i prażoną cebulką.Smacznego !!!