Wykonanie
Ochotę na to danie już miałam od pewnego czasu

SKŁADNIKI:6
cebul dużych500g
mięsa mielonego100 ml
białego winaser żółtysól,
pieprz,
czosnek,
lubczyk,
oliwaszczypiorek
Oczyszczona
cebulę zawinąć w folię aluminiowa i piec przez ok 20- 30 minut w piekarniku nastawionym na 180 stopni.Półmiękkim
cebulom odciąć czapeczkę a środek wydrążyć, tak by pozostały 2 warstwy.Wydrążoną
cebule posiekać i wymieszać z
mięsem mielony, przyprawiając je do smaku.

Tak przygotowanym farszem napełnić
cebule. Umieścić je w naczyniach żaroodpornych zalać
bulionem z
białego wina,przypraw i
oliwy. Przykryć aluminiową folią, piec w piekarniku przez 20 minut. Odkryć folię aluminiową i posypać tartym
serem. Włączyć opcję grill i
serek zarumienić na złoty kolor.

Przykryć aluminiową folią, piec w piekarniku przez 20 minut. Odkryć folię aluminiową i posypać tartym
serem. Włączyć opcję grill i
serek zarumienić na złoty kolor. Udekorować posiekanym
szczypiorkiem.

Smacznego !!!