ßßß
Cookit - przepis na Faszerowana papryka mięsem i szpinakiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Faszerowana papryka mięsem i szpinakiem
Składniki
Papryka
Mięso mielone wołowe
Szpinak mrożony
Cebula
Czosnek
Sól
Pieprz
Przyprawa włoska
Olej
Pomidor
Wykonanie
Obowiązkowe jesienne danie
SKŁADNIKI:4 duże
papryki
500g
mięsa mielonego wołowego
pół opakowania
szpinaku mrożonego
cebula
2 ząbki
czosnku
sól
,
pieprz
,
przyprawa włoska
,
olej
pomidory
z puszki krojone
Pokrojoną w kosteczkę
cebulę
zeszklić na
oleju
, dodać
czosnek
a po chwili
mięso mielone
Usmażyć
mięsko
i dodać
szpinak
. Na koniec przyprawić według uznania.W
miedzy
czasie gotujemy
ryż
- ok 12 min :D, po odcedzeniu rozcinamy woreczek i wsypujemy
ryż
do
mięsa
.Przygotowane
papryki
umieszczamy w naczyniu. Faszerujemy aż po brzegi.
Zamykamy nafaszerowane
papryki
denkiem
paprykowym
. Do naczynia wlewamy
pomidory
z puszki. Przykrywamy folia aluminiową i w stawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30- 50 min, w zależności od tego czy lubi się miękką czy chrupiącą
paprykę
:)
Pycha !!!
Źródło:
http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/11/faszerowana-papryka-miesem-i-szpinakiem.html
Przepisy powiązane
Smaczny sos paprykowo- marchewkowy
Smaczny sos paprykowo- marchewkowy
Smaczny sos paprykowo- marchewkowy
Smaczny sos paprykowo- marchewkowy
Smaczny sos paprykowo- marchewkowy
Składniki powiązane (0)