Wykonanie
Dziś po prostu

SKŁADNIKI:4 kotlety wołowe
musztardaogórki pikantne
korniszonecebulaząbek
czosnkuzasmażka (mąka+
masło)2
torebki kaszysól,
pieprz,
olej
Nie jest to takie trudne jakby się wydawało :DUmyte i osuszone kotlety należy porządnie utłuc, by były grubości ok 0,5 cm. Posmarować
musztardą z jednej strony i na nią nałożyć farsz z pokrojonych w kostkę
ogórków i
cebuli. Oprószyć jeszcze
solą i
pieprzem. Zawinąć jak krokiety. Zrazy można przebić wykałaczką lub związać nitką by się nie rozleciały.

Na początek obsmażyć zrazy z każdej strony, tak by się zarumieniły. Następnie zalać
wodą i dusić pod przykryciem minimum 1h, ale lepiej dłużej. Na koniec dodać zacierkę z
mąki i
masła by zagęścić sos.
Kasze ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Ja podałam z
konserwową papryką mojej mamy:D

Smacznego !!!