Wykonanie
Wczoraj miałam ogromną ochotę na coś
mięsnego i niezdrowego.... Więc poszliśmy na gyrosa, i o to chodziło:)Dziś już wrócił mi zdrowy smak

SKŁADNIKI:
makaron lasagneopakowanie
bobu0,4kg
żółtej fasolki szparagowej250g
pomidorków koktajlowych1
cebula150ml
śmietanyser typu greckiego
sos beszamelowyser żółty,
sól,
pieprz, świeża
mięta
Bób i
fasolkę ugotować al dente. Na rozgrzanej patelni delikatnie zeszklić pokrojoną w kostkę
cebulę, dodać połówki
pomidorków koktajlowych. Dodać ugotowany i obrany
bób oraz pokrojoną
fasolkę. Chwilę dusić, doprawić
solą i
pieprzem. Po wyłączeniu gazu dodać
śmietanę i
mięte, dobrze pomieszać.
Sos beszamelowy zrobić z przepisu:http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/05/lasagne-ze-szpinakiem-i-gorgonzolla.htmlPiekarnik nagrzać do 180 stopni C. Formę żaroodporną posmarować cienko
oliwą . Dno wyłożyć płatami ciasta, wyłożyć 1/3 farszu, rozkruszoną
ser grecki. Przykryć kolejnymi płatami ciasta i powtórzyć czynności jak poprzednio.

Przykryć resztą płatów lasagne i rozsmarować na nich
sos beszamelowy.Piec ok 20 minut w piekarniku nastawionym na 180 stopni. Pod koniec posypać
startym serem żółtym.

Uwaga jest gorące!!!

Smacznego :D
