ßßß Cookit - przepis na Lasagne z bobem i fasolką szparagową

Lasagne z bobem i fasolką szparagową

nazwa

Wykonanie

Wczoraj miałam ogromną ochotę na coś mięsnego i niezdrowego.... Więc poszliśmy na gyrosa, i o to chodziło:)
Dziś już wrócił mi zdrowy smak
SKŁADNIKI:
makaron lasagne
opakowanie bobu
0,4kg żółtej fasolki szparagowej
250g pomidorków koktajlowych
1 cebula
150ml śmietany
ser typu greckiego
sos beszamelowy
ser żółty, sól, pieprz, świeża mięta
Bób i fasolkę ugotować al dente. Na rozgrzanej patelni delikatnie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać połówki pomidorków koktajlowych. Dodać ugotowany i obrany bób oraz pokrojoną fasolkę. Chwilę dusić, doprawić solą i pieprzem. Po wyłączeniu gazu dodać śmietanę i mięte, dobrze pomieszać.
Sos beszamelowy zrobić z przepisu:
http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/05/lasagne-ze-szpinakiem-i-gorgonzolla.html
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Formę żaroodporną posmarować cienko oliwą . Dno wyłożyć płatami ciasta, wyłożyć 1/3 farszu, rozkruszoną ser grecki. Przykryć kolejnymi płatami ciasta i powtórzyć czynności jak poprzednio.
Przykryć resztą płatów lasagne i rozsmarować na nich sos beszamelowy.
Piec ok 20 minut w piekarniku nastawionym na 180 stopni. Pod koniec posypać startym serem żółtym.
Uwaga jest gorące!!!
Smacznego :D
Źródło:http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/07/lasagne-z-bobem-i-fasolka-szparagowa.html