Wykonanie
Ostatnio zorientowaliśmy się z Wojtkiem, że na śniadanie jemy albo
parówki (tak wiem... ale my lubimy), jajecznicę lub
jajko na miękko :)Trzeba coś zmienić :)Dziś nadchodzi poranek zmian :)
SKŁADNIKI:4 duże
bułki (wysokie)1 opakowanie
tuńczyka w sosie własnym1 opakowanie
białego sera ze
szczypiorkiem0,5
cebuli4
jajkasól,
pieprz,
paprykaOdcedzić
tuńczyka i rozdrobnić widelcem.
Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z
serem, dodać
tuńczyka. Wymieszać tworząc jednolita masę.
Bułkom odkroić łebki (zjeść), wydrążyć miąższ (zjeść :P ) lub zostawić i nakarmić
kaczki ;/
Napakować farsz do
bułek , tak by pozostało trochę miejsca.Do każdej
bułki rozbić po 1
jajku.
Tak przygotowane
bułki stawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na 10 minut.
Powoli delektować się sobotnim porankiem :D