Wykonanie
Z cyklu potraw jednogarnkowych. A dodatkowo wręcz błyskawiczna zupa. Nie jest szczytem kulinarnych umiejętności, ale smakuje rewelacyjnie, po prostu
daje radę ;)
Składniki ( 4 porcje):paczka
mrożonych warzyw chińskich2
piersi z kurczaka1,5
kostki rosołowej drobiowej200 ml
sosu sojowegook 2 litry
wodysól/pieprz do smaku4
jajkaszczypiorek od
cebulki dymkiłyżka
oliwy do smażeniaDo średniego garnka wlewamy łyżkę
oliwy, ustawiamy na większy ogień. Wrzucamy do garnka pokrojone piersi (umyte i osuszone najpierw ;)) i smażymy aż do zrumienienia.Zalewamy
mięso wodą, doprowadzamy do wrzenia, po czym dodajemy
kostki rosołowe i paczkę warzyw (nie chcę tutaj uprawiać krypto reklamy - ale najlepsze są z frosty)Gotujemy ok 15-20 min na wolnym ogniu. W
między czasie gotujemy
jajka na twardo i kroimy
szczypiorek.Na ok 5 min przed końcem gotowania dodajemy
sos sojowy.Wylewamy zupę na talerze, do każdego wkładamy po
jajku i dekorujemy świeżym
szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku.Gotowe!
Mogę dodać, że zupa jest super dietetyczna ;)