ßßß
Składniki ( 4 porcje):paczka mrożonych warzyw chińskich2 piersi z kurczaka1,5 kostki rosołowej drobiowej200 ml sosu sojowegook 2 litry wodysól/pieprz do smaku4 jajkaszczypiorek od cebulki dymkiłyżka oliwy do smażeniaDo średniego garnka wlewamy łyżkę oliwy, ustawiamy na większy ogień. Wrzucamy do garnka pokrojone piersi (umyte i osuszone najpierw ;)) i smażymy aż do zrumienienia.Zalewamy mięso wodą, doprowadzamy do wrzenia, po czym dodajemy kostki rosołowe i paczkę warzyw (nie chcę tutaj uprawiać krypto reklamy - ale najlepsze są z frosty)Gotujemy ok 15-20 min na wolnym ogniu. W między czasie gotujemy jajka na twardo i kroimy szczypiorek.Na ok 5 min przed końcem gotowania dodajemy sos sojowy.Wylewamy zupę na talerze, do każdego wkładamy po jajku i dekorujemy świeżym szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku.Gotowe!Mogę dodać, że zupa jest super dietetyczna ;)