Wykonanie
Może przy się Wam odmiana po świątecznych pysznościach. Zostawiam Was z chrupiąca pizzą i wracam do wyglądania wiosny....1 opakowanie
suszonych drożdży (7 g)300ml letniej
wody1 łyżeczka
cukru2 łyżki oliwy/oleju500g
maki1 łyżeczka
soli na wierzchu
surowa cukinia pokrojona w plasterki
szynka dojrzewającapomidorki koktajlowe
mozzarellaoliwa zamiast sosu
Wymieszać
drożdże,
wodę,
cukier,
oliwę i odstawić na 5 minut.
Mąkę przesiać i usypać kopczyk - zrobić wgłębienie, wlać mieszankę i zagarniać ciasto do środka,
potem wyrabiać na około 15 minut aż będzie jedwabiście gładziutkie. Przełożyć do miski, pędzelkiem posmarować
oliwą i odstawić na godzinkę. Rozwałkować na placek, ułożyć składniki i piec 15 minut w 200 stopniach.