ßßß
Cookit - przepis na Pstrąg tęczowy na maśle
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pstrąg tęczowy na maśle
Składniki
Pstrąg tęczowy
Masło
Sól
Pieprz biały
Natka pietruszki
Makaron
Marchew
Cytryna
Wykonanie
Chyba dawno nie było żadnej
rybki
, prawda? Czas nadrobić zaległości!filet z
pstrąga tęczowego
masło
sól
pieprz biały
mielony
natka
dodatki
makaron
wstążki - u mnie domowy
marchewka
cząstka
cytryny
Pstrąga
opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Posolić i prószyć
białym
mielonym
pieprzem
. Na patelni rozgrzać dosyć dużo
masła
i smażyć
pstrąga
- najpierw stroną ze skórką, polewając roztopionym
masłem
. Z każdej strony po około 3 minutki. Podałam z domowym
makaronem
i
marchewką
pociętą we wstążki (obieraczką do
ziemniaków
) i zblanszowaną na parze. Całość posypałam posiekaną
natką
i
skropiłam
sokiem z cytryny
.
Źródło:
http://mamabartka.blogspot.com/2013/03/pstrag-teczowy-na-masle-z-domowym.html
Przepisy powiązane
Delikatne mięso pstrąga z połączeniem białej fasoli , marchewki i pomidora. Dość nie typowa kombinacja ale przepyszna. Zioła i pieprz cytrynowy są nieodłącznym składnikiem tego dania.
Grillowany pstrąg z pietruszką i tymiankiem
Zupa pieczarkowa z makaronem na rosole
Maślano – cytrynowy sos do ryby
Pstrąg tęczowy pieczony w folii
Składniki powiązane (0)