ßßß Cookit - przepis na Pstrąg tęczowy na maśle

Pstrąg tęczowy na maśle

nazwa

Wykonanie

Chyba dawno nie było żadnej rybki, prawda? Czas nadrobić zaległości!
filet z pstrąga tęczowego
masło
sól
pieprz biały mielony
natka
dodatki
makaron wstążki - u mnie domowy
marchewka
cząstka cytryny
Pstrąga opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Posolić i prószyć białym mielonym pieprzem. Na patelni rozgrzać dosyć dużo masła i smażyć pstrąga - najpierw stroną ze skórką, polewając roztopionym masłem. Z każdej strony po około 3 minutki. Podałam z domowym makaronem i marchewką pociętą we wstążki (obieraczką do ziemniaków) i zblanszowaną na parze. Całość posypałam posiekaną natką i skropiłam sokiem z cytryny.
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2013/03/pstrag-teczowy-na-masle-z-domowym.html