700g mąki pszennej7g drożdży instant - 1 torebkakilka zmiażdżonych ziarenek pieprzu kolorowego450ml ciepłej wody100ml oliwy z oliwek2 łyżeczki soliolejsól morskamieszanka suszonych kwiatów jadalnychpestki dyni.W misce wymieszać mąkę, drożdże, sól, pieprz, wodę i oliwę a na koniec ze dwie łyżki suszonych kwiatków. Zagniatać, aż ciasto będzie jednolite i gładkie. Następnie należy je przełożyć do miski posmarowanej olejem i odstawić w ciepłe miejsce na 2h.. Blachy (30x40cm) do pieczenia oprószyć mąką albo wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto. Palcami zrobić wzorek czyli wgłębienia, posmarować oliwą i posypać suszonymi kwiatkami, pestkami dyni i solą morską. Odstawić jeszcze na pół godzinki a następnie piec ok 25 minut w 225 stopniach.