ßßß
Ingrediencje:* kilka ziemniaczków (ja zostawiam ze skórką tylko myje, ale można obrać)* cukinia* bakłażan* kulka mozzarelli* trochę tartego żółtego sera ale nie jest konieczny* sól i tymianekJak robimy:Ziemniaczki myjemy/obieramy kroimy na cieniuteńkie plasterki, tak samo kroimy cukinie i bakłażana (ja go nie sole i nie odsączam, po prostu kroje na plasterki), ścieramy żółty ser i kroimy na plasterki mozzarellę.Do naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę oleju na dno i układamy warstwowo na zakładkę patrząc od dołu -> ziemniaki - sól - cukinia - tymianek - ser żółty - ziemniaki - sól - bakłażan - tymianek - ser żółty - ziemniaki - sól - mozzarella (lub do wyczerpania wszystkich plasterków). Tak ułożone skrapiam od wierzchu olejem (z oliwą wychodzi gorsze). Wstawiamy do piekarnika najpierw na maxymalną temperaturę na jakieś 20 minut a potem zmniejszam temperaturę do 100 stopni i tak jeszcze dochodzi kolejne 20 minut lub do miękkości :)Smacznego!