Wykonanie
przepis podpatrzony TU ja jednak wprowadziłam pewne zmiany.Składniki:1,7 kg
fasoli szparagowejZalewa:1.7 kg
pomidorówprzecier pomidorowy1 łyżeczka
soli2 łyżeczki
pieprzu3 łyżki
papryki słodkiej mielonej1 L
wody
Fasolkę szparagową oczyścić obciąć końcówki i dokładnie opłukać przekroić na pół . Wrzucić do wrzącej osolonej
wody i gdy się zagotuje, gotować 20 minut pod przykryciem. Następnie odcedzić zalać zimna
woda.
Pomidory umyć,zalać wrzątkiem i pozbyć się skórek,skroić na mniejsze kawałki i zalać
wodą,gotować aż zaczną się rozpadać i będą miękkie.Do
pomidorów dodać
sól,
pieprz,
paprykę i koncentrat zmiksować na jednolitą masę blenderem i postawić na gazu jeszcze na 5 minut żeby się podgotowało.Do czystych i suchych słoików włożyć
fasolkę i zalać go gorącym sosem. szczelnie zakręcić pasteryzować przez 15 min