Wykonanie
Składniki:3 kg.
bialej kapusty2 łyżki
soliZalewa:0,5 szkl.
octu4 szkl.
wody2 płaskie łyżki
soli1,5 łyżki
cukru5 łyżek
musztardy ( np.sarepskiej)Dodatkowo do Każdego Słoika:1
liść laurowy3 ziarna
ziela angielskiego
kapustę poszatkować, zasypać 2 łyżkami
soli dokładnie wymieszać i zostawic na 30 min.przełożyć na gazę (może być pielucha tetrowa) i odcisnąć sok.przygotować słoiczki,oraz zalewę

odcisnieta
kapustę zalać gorącą zalewą i zostawić na 20-30 min ( aż ostygnie)
kapuste przekładać do słoików i zalać pozostałą zalewą.Pasteryzować 20 min.

Jest przepyszna polecam,przepis powstał nagle w trakcie robienia innej
kapusty,tak mnie natchnęło :DJesli ktoś woli ostrzejszy smak można doprawić
pieprzem lub ostrzejsza
musztarda.ŻYCZĘ SMACZNEGO