ßßß Cookit - przepis na Biała Kapusta w Zalewie Musztardowej

Biała Kapusta w Zalewie Musztardowej

nazwa

Wykonanie

Składniki:
3 kg.bialej kapusty
2 łyżki soli
Zalewa:
0,5 szkl.octu
4 szkl.wody
2 płaskie łyżki soli
1,5 łyżki cukru
5 łyżek musztardy ( np.sarepskiej)
Dodatkowo do Każdego Słoika:
1 liść laurowy
3 ziarna ziela angielskiego
kapustę poszatkować, zasypać 2 łyżkami soli dokładnie wymieszać i zostawic na 30 min.
przełożyć na gazę (może być pielucha tetrowa) i odcisnąć sok.
przygotować słoiczki,oraz zalewę
odcisnieta kapustę zalać gorącą zalewą i zostawić na 20-30 min ( aż ostygnie)
kapuste przekładać do słoików i zalać pozostałą zalewą.
Pasteryzować 20 min.
Jest przepyszna polecam,przepis powstał nagle w trakcie robienia innej kapusty,
tak mnie natchnęło :D
Jesli ktoś woli ostrzejszy smak można doprawić pieprzem lub ostrzejsza musztarda.
ŻYCZĘ SMACZNEGO
Źródło:http://kulinaria-margo.blogspot.com/2014/04/biaa-kapusta-w-zalewie-musztardowej.html