ßßß
Składniki:1 dojrzałe awokado (moje było dość małe)50 g białego chudego serasól, pieprz do smaku5 migdałówkropla soku z cytrynypieczywo - u mnie bułka pełnoziarnistaPrzygotowanie:Awokado obrałam ze skórki, drobno pokroiłam dodałam do miseczki, delikatnie skropiłam cytryną (głównie po to, by awokado nie ściemniało). Dodałam też 50 gram białego chudego twarogu, rozdrobniłam widelcem i wymieszałam z awokado. Przyprawiłam solą i pieprzem oraz dodałam pokrojone na kawałki migdały. Całość dokładnie wymieszałam i podałam na bułce pełnoziarnistej wraz z pomidorkami koktajlowymi.
Pasta była idealna. Gładkość i delikatność awokado i serka została przełamana migdałami, które co jakiś czas pojawiały się do rozgryzienia. Ciekawy efekt smakowy.Kanapki zjadłam popijając zielono-miętową herbatą z plasterkiem suszonego pomarańcza.Takie kanapki polecam na śniadanie, drugie śniadanie bądź kolację.

Lubicie takie pasty? Robicie samodzielnie? Jeśli tak, chętnie zobaczę :)Smacznego!