Wykonanie
Witajcie!Dziś zdrowe śniadanie.Ostatnio kupiłam sporo
awokado, bardzo słabo dojrzałe, ale teraz po kilku dniach robią się idealne :) Dlatego też dzisiaj na śniadanie zjadłam pastę z
awokado, pozostałe sztuki zużyję pewnie do koktajlu albo sałatki.Zapraszam!

Składniki:1 dojrzałe
awokado (moje było dość małe)50 g białego
chudego serasól,
pieprz do smaku5
migdałówkropla
soku z cytrynypieczywo - u mnie
bułka pełnoziarnistaPrzygotowanie:
Awokado obrałam ze skórki, drobno pokroiłam dodałam do miseczki, delikatnie
skropiłam cytryną (głównie po to, by
awokado nie ściemniało). Dodałam też 50 gram białego chudego
twarogu, rozdrobniłam widelcem i wymieszałam z
awokado. Przyprawiłam
solą i
pieprzem oraz dodałam pokrojone na kawałki
migdały. Całość dokładnie wymieszałam i podałam na
bułce pełnoziarnistej wraz z
pomidorkami koktajlowymi.


Pasta była idealna. Gładkość i delikatność
awokado i
serka została przełamana
migdałami, które co jakiś czas pojawiały się do rozgryzienia. Ciekawy efekt smakowy.Kanapki zjadłam popijając zielono-
miętową herbatą z plasterkiem suszonego
pomarańcza.Takie kanapki polecam na śniadanie, drugie śniadanie bądź kolację.



Lubicie takie pasty? Robicie samodzielnie? Jeśli tak, chętnie zobaczę :)Smacznego!