ßßß Cookit - przepis na MOJA ZUPA MEKSYKAŃSKA.

MOJA ZUPA MEKSYKAŃSKA.

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI
- 2 paczki mięsa mielonego
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 puszka pomidorów
- 1 puszka kukurydzy
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka keczupu
- 3 świeże papryki
- 1 słoik papryki konserwowej
- 4- 5 korniszonów
- 3 cebule
- 3 ziemniaki
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- papryka cayenne
- 2 kostki rosołowe drobiowe
- olej do smażenia nie dużo
WYKONANIE
Mięso mielone przesmażamy na oleju
przekładamy do garnka
wlewamy 4 szklanki wody dokładamy kostki rosołowe
następnie kroimy cebule w piórka
ziemniaka w ćwiartki i razem smażymy na oleju przesmażone
dokładamy do mięsa mielonego następnie dodajemy
pomidory w puszce i koncentrat pomidorowy
wszystko gotujemy
po 20 minutach dodajemy świeżą paprykę pokrojoną w kwadraty ,paprykę w occie również pokrojoną w kwadraty
doprawiamy solą ,papryką słodka papryka cayenne i pieprzem pod koniec gotowania ścieramy na grubych oczkach ogórki korniszony dokładamy do zupy
wlewamy czerwoną fasole razem z zalewa
kukurydze bez zalewy , keczup
gotujemy jeszcze chwile jak mamy smak mało kwaskowy można dolać zalewy od papryki konserwowej nada to zupie niepowtarzalny smak
Nie bójcie się dodawać przypraw ta zupa musi być wyrazista .
Jeżeli zupa jest zbyt gęsta dolejcie wody .
Źródło:http://kulinarnemarzenia.blogspot.com/2014/11/moja-zupa-meksykanska.html