SKŁADNIKI.- 3 zielone pomidory (muszą być miękki wtedy są mniej kwaśne)- mąka- bułka tarta- 3 jajka do panierowania- pikantna mieszanka z pieprzem (kotanyi)- pieprz caynne mielony (kotayi)- podravka vegeta- olej do smażenia- sólWYKONANIEPomidory kroimy w plasterki i posypujemy pikantną mieszanką z pieprzemjajka rozrabiamy dosypujemy pozostałe przyprawy i wkładamy plasterki pomidorów w jajko następnie w bułkę lub mąkę jak kto woli .Dobrze jest zrobić podwójna panierkę są dużo smaczniejsze,tak obtoczone pomidory smażymy na głębokim tłuszczu w frytkownicy lub na patelni.Pomidor jak będzie już dobry jest wtedy miękki poznamy naciskając widelcem.Chcąc wzbogacić smak pomidorków możemy do tłuszczu który nam zostanie po smażeniu dodać pokrojoną szynkę lub boczek dodać łyżkę mąki pół szklanki mleka 2% i zrobić sosik którym polejemy pomidory.