Wykonanie
Tarta przygotowana na gotowym cieście francuskim nie wymaga od nas dużych nakładów pracy, a efekty mogą być naprawdę smaczne:) Danie ekspresowe, pożywne i godne polecenia. Do tarty można dodać swoje ulubione składniki. Moja propozycja to
szynka schwarzwaldzka,
pomidory i
rukola.1 opakowanie
ciasta francuskiegokilka plastrów
szynki schwarzwaldzkiej2
pomidory1
porrukola100-150 ml
śmietanki 30%3
jajkasól,
pieprzNa formę do tarty wykładamy
ciasto francuskie dokładnie je dociskając do brzegów. Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Pokrojony w półksiężyce
por, podsmażamy na patelni. Na ciasto wykładamy
szynkę schwarzwaldzką i
por. W misce mieszamy
jajka ze
śmietaną oraz
pieprzem i
solą. Masę jajeczną wylewamy do formy. Następnie układamy pokrojone w plastry
pomidory. Całość zapiekamy ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu na wierzchu układamy
rukolę. Polecam:)
