Wykonanie
Zupa brokułowa? Dlaczego nie:) Po raz pierwszy zupę
brokułową tego przepisu ugotowała dla mnie moja koleżanka ze studiów. Zupa tak mi zasmakowała, że od tamtej
pory dosyć często gości na naszym
stole. Zupa ta jest pyszna i prosta w przygotowaniu, a dzięki serkowi topionemu kremowa. Polecam:)Składniki :2,5 l rosołu z
kurczaka (z kawałkami
kurczaka)1
marchewkapół
pora1 ząbek
czosnku1
brokuł2
serki topione (200g)
sól,
pieprzMarchewkę należy zetrzeć na tarce,
por pokroić w półtalarki,
czosnek przecisnąć przez praskę, a
brokuł podzielić na różyczki.
Marchewkę,
por i
czosnek dodajemy do gotującego się
bulionu. Na około 10 minut przed końcem gotowania dokładamy
brokuły, a następnie pokrojony w kostkę
serek topiony. Należy mieszać do momentu roztopienia się
serka, jednak pamiętajmy aby nie zagotować zupy. Na koniec doprawić
solą i
pieprzem.Zupę możemy podawać z kawałkami
kurczaka z rosołu oraz z
makaronem (u mnie
makaron penne).