Wykonanie
Składniki:

- 1 kostka
margaryny,- 1/2 szklanki
mleka,- 1,5 szklanki
cukru ,- 4
jajka,- 2 łyżki
kakao,- 2-3 łyżki
przyprawy do piernika,- 2 szklanki
mąki ,- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia,-
orzechy włoskie (lub inne).
Margarynę,
mleko,
kakao,
przyprawę do piernika i
cukier, włożyć do rondelka i gotować do momentu aż
cukier się rozpuści i masa będzie gładka. Ostudzić.
Mąkę i
proszek do pieczenia przesiać, wymieszać z ostudzoną masą.
Białka oddzielić od
żółtek, dodawać do ciasta po jednym
żółtku ciągle mieszając.
Białka ubić na sztywną pianę i wmieszać delikatnie do ciasta. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20X20cm wylać ciasto, posypać
orzechami i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180st.C i piec ok. 40 minut lub do tzw. suchego patyczka.

Smacznego,
Kasia ;)