Wykonanie
Muffiny zawsze wychodzą i są szybkie w przygotowaniu, a do tego dobór dodatków jakimi możemy je faszerować jest ogromny. Zaletą muffinek jeszcze jest ich
rozmar, co znaczy, że możemy je zabrać wszędzie i każdy może ich skosztować :)
Składniki:- 2 szklanki
mąki- 3/4 szklanki
cukru (można mniej)- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 3 łyżki
kakao- 1/2 szklanki
mleka- 2
jajka- 125g miękkiego
masła lub 1/2 szkl
oleju- 2 batony MarsDwie szklanki
mąki, 3/4 szklanki
cukru, łyżeczkę
proszku do pieczenia i 3 łyżki
kakao przesiać do miski i wymieszać. Do drugiej miski wlać 1/2 szkl
mleka, wbić 2
jajka, 125g miękkiego
masła lub 1/2 szklanki ojelu (tzw. mokre składniki),
potem dodać je do suchych, miksować do uzyskania gładkiej masy. Nakładać do 3/4 wysokości foremek, batony pokroić w kosteczkę i nakładać po 3-4 kostki na każdą babeczkę. Tak przygotwane muffinki włożyć do nagrzanego piekarnika do 180°C (bez termoobiegu) na 20-25 min.
Smacznego,
Kasia ;)