Wykonanie
Bardzo
czekoladowe muffiny z nutellą. Szybkie w wykonaniu i doskonałe na każdą okazję.
Składniki (12 babeczek):- 2 szklanki
mąki- 1/2 szklanki
cukru- 1-2 łyżki
proszku do pieczenia- 3 łyżki
kakao- 1/2 szklanki
mleka- 1
jajko- 125g miękkiego
masła- 12 łyżek nutelliSuche składniki (
mąka,
cukier, proszek,
kakao) wsypać do miski i mieszać. W osobnej wymieszać
mleko,
jajko masło (tzw. mokre składniki),
potem dodać je do suchych, miksować do uzyskania gładkiej masy. Nakładać do 1/2 wysokości foremek, dodać łyżkę nutelli i przykryć
ciastem do 3/4 wysokości foremki. Tak przygotwane muffinki włożyć do nagrzanego piekarnika do 180°C na 20-25 min. Babeczki są pyszne na gorąco, kiedy nutella rozpływa się w ustach.
Smacznego,
Kasia : )