Potrzebujemy:250g dowolnego makaronu20 dag pieczarek20 dag dowolnej wędliny lub resztki pieczeniszklanka bulionu1/2 szklanki śmietany3 łyżki masłałyżka mąki2 jajkatarty ser żółtybazyliaodrobina vegety/ pieprz i sólMakaron po ugotowaniu - odcedziłam, zas pieczarki po oczyszczeniu pokroiłam w plasterki i udusiłam na łyżce masła. Wędlinę pokroiłam w kostkę. Do pieczarek dodałam łyżkę mąki i rozprowadziłam bulionem. Dokładnie wymieszałam. Gotowałam do zgęstnienia (ok. 10m.) Następnie dodałam dwa jajka roztrzepane ze śmietaną i przyprawiłam bazylią i odrobiną vegety.Włożyłam połowę makaronu do naczynia żaroodpornego,a następnie wędlinę, którą przykryłam resztą makaronu. Polałam sosem, po czym zapiekałam przez 30m. w piekarniku nagrzanym do 180st.