Ostatnio wymyśliłam takie danie z gotowanego mięsa, do którego wykonania potrzebujesz (dla dwóch osób):* 2 filety z piersi kurczaka* bulion do mięs z kostki* 2-3 łyżki masła* tymianek,estragon i natka pietruszki* brązowy ryżRyż gotuję w ten sposób - ilość odpowiadającą zawartości szklanki zalewam dwiema szklankami wody. Gotując, zmniejszam w trakcie ogień i mieszam co jakiś czas, aż woda wyparuje.Mięso oczyściłam z żyłek itp, a następnie pokroiłam w dość sporą kostkę i ugotowałam w bulionie. Następnie w rondelku rozpuściłam masło, a w trakcie tego procesu dosypałam przyprawy. Zdjęłam z ognia i dorzuciłam mięso z kurczaka, dokładnie w tym ziołowym masełku go obtaczając.Podałam z ugotowanymi na parze brokułami. Pychota, polecam!