Wykonanie
składnikiciasto10 dag
miękkiej margaryny12,5 dag
cukru1 łyżka
cukru waniliowego2
jajka15 dag
mąki5 dag
mąki ziemniaczanej1 łyżeczka
proszku do pieczeniamasa twarogowa1/2 kg
malin4
jajka15 dag
miękkiej margaryny15 dag
cukru2 łyżki
cukru waniliowego75 dag chudego
twarogu mielonego (może być z wiaderka sernikowy)2
kisiele ananasowe (lub inne)Sposób wykonania
Margarynę utrzeć z
cukrem i
cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać ucierając
jajka, następnie dosypać
mąkę przesianą z
mąką ziemniaczaną i
proszkiem do pieczenia.Ciasto wlać do formy(24/32cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20 min w temp. 180 stopni
Maliny umyć, osuszyć.
Żółtka oddzielić od
białek.
Margarynę utrzeć z
cukrem,
cukrem waniliowym i
żółtkami.
Białka ubić na sztywną pianę.Do powstałej masy dodać
twaróg,
kisiele i wszystko dokładnie utrzeć.Na koniec dodać pianę z
białek,
maliny i delikatnie wymieszać. Masę
twarogową wyłożyć na upieczone i ostudzone ciasto, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec 50 min w temp 180 stopni.Po upieczeniu ciasto pozostawić w wyłączonym piekarniku jeszcze na 10 min.

Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.