Wykonanie

Czasami nachodzi nas ochota na trochę bardziej wyszukane śniadanie.Nie mam tu na myśli
szampana i
truskawek z
czekoladą. Po prostu coś innego.Kanapka którą Wam zaprezentuję jest elegancka w swej prostocie.Przy okazji smakuje pysznie i oczywiście pozostawia Wam sporo miejsca na własne pomysły.Potrzebujesz:Małe naczynia żaroodporne
Chleb (najlepiej kawiorek ale ciemny też się nada)Plastry
pomidoraStarta
mozzarellaJajkoSólPieprzOpcjonalnie:
Kapary jabłuszka (to te większe, dostępne
między innymi w Biedronie)
Papryka ostra-odrobina świeżej, pokrojonej bardzo drobnoWYKONANIE:1. Kokilki/ naczynia żaroodporne wysmaruj
masłem.2. Piekarnik nagrzej do 200 stopni.3. W naczyniu układaj kolejno:kromka
chlebaodrobina
mozzarelliplaster
pomidora ( tutaj można dodać parę maleńkich drobinek
ostrej papryki lub
kapary pokrojone w krążki)rozbite, surowe
jajkosól.
pieprzmozzarellaZapiekamy od 10-15 minut w zależności od upodobań (ja lubię mocno ścięte
jajka).



Smacznego!Pani M.