Wykonanie
Lubicie suszone pomidory? (bo o
makaron nawet nie pytam ;-)). Ja uwielbiam! W tym daniu nadają raczej główną nutę
smakową. Pomimo swej kaloryczności
sos jest warty 'grzechu'. Bez dokładki się nie obędzie!W temperaturze pokojowej lub schłodzony bardzo fajnie tężenie, w związku z tym można go z powodzeniem użyć także do smarowania kanapek.Składniki (na ok. 3 porcje)-1 op.
sera typu
camembert-małe opakowanie
śmietany kremówki 30%-1
cebula-pół słoiczka
suszonych pomidorów w
oleju-
sól i
pieprz-ok 200-250g
makaronu (u mnie orkiszowy)Przygotowanie
Cebulę drobno pokroić, zeszklić na
oleju z
pomidorów. Wlać kremówkę, podgrzać.
Ser pokroić w kawałki, dodać do
śmietany. Mieszać aż do roztopienia.
Pomidory pokroić w drobne kawałeczki. Dodać do reszty, wymieszać. Przyprawić do smaku
solą i
pieprzem.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Polewać ciepłym sosem.
Smacznego! :-)