Wykonanie
Każdy ją robi, każdy inaczej. Jaka jest Wasza ulubiona?Składniki-3 szklanki
mąki,-1 szklanka
cukru pudru,-2 łyżeczki
proszku do pieczenia,-szczypta
soli,-4
żółtka,-1
margaryna,-
cukier wanilinowy-4-5
jabłekPrzygotowanieWszystko zagnieść. Ciasto podzielić na pól, jedną część zamrozić, drugą wylepić blachę. 4-5
jabłek zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać
cynamon, 2-3 łyżki
cukru i 2-3 łyżki
bułki tartej – wymieszać.
Jabłka wyłożyć na ciasto. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Można również: ubić pianę z 4
białek + ½ szklanki
cukru +
kisiel, wyłożyć na
jabłka, a
potem zetrzeć ciasto,Piec 45 minut w temperaturze 180 st lub w 160 st z termoobiegem.

Smacznego! :-)