Pyszne kotleciki, które pomogły mi przetrwać ostatni weekend w pracy. Na dodatek bardzo tanie i...zdrowe.Składniki-100 g ryżu-2 duże marchewki-2 surowe jajka-2 ugotowane jajka-2 cebule-szczypiorek-1 łyżka masła-sól, pieprzPrzygotowanieMarchewkę zerzeć na tarce o grubych oczkach, a cebulę pokroić w drobną kostkę. Całość podsmayć na maśle do miękkości i doprawić solą i pieprzem.Jak warzywa lekko ostygną dodać do nich jajko pokrojone w kostkę, ugotowany ryż i surowe jajka. Jak całość będzie za rzadka aby formować kotleciki to należy dodać jeszcze 2 łyżki bułki tartej. Do całości dodać szczypiorek i doprawić solą i pieprzem.Formować średniej wielkości kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.Bardzo fajnie smakują z jogurtowo-ziołowym sosem.Źródło: Impresja SmakuSmacznego :-)