Wykonanie
Gdyby pojęcie 'ciasto dietetyczne' istniało, i miało jakiś sens, ten 'sernik' z pewnością by do niego pasował. Lekki i delikatny jak pianka, znika w mgnieniu oka.
Cukier z powodzeniem można zastąpić słodzikiem, czy innym specyfikiem.W ramach powtarzających się pytań: zawsze używam tej samej blachy o wymiarach ok 32x20cm :)Składniki-2 duże gęste
jogurty naturalne-2 budynie
śmietankowe-czubata łyżeczka
proszku do pieczenia-szklanka
cukru-5
jajek-pół szklanki
oleju-op. okrągłych
biszkoptów-puszka
brzoskwiń-
cukier puder do posypaniaPrzygotowanie
Białka ubić z
cukrem.
Żółtka,
olej,
proszek do pieczenia i proszek budyniowy wymieszać na gładką masę. Dodać
jogurty, połączyć. Dodać ubitą pianę, delikatnie wymieszać.
Brzoskwinie pokroić w kostkę. Dodać do masy, wymieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć
biszkopty. Wlać masę
jogurtową, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. godziny w 180st. Ostudzić, posypać
cukrem pudrem.

Smacznego ;-)