ßßß
1. Najpierw nastawiamy wodę na makaron, osoloną dwoma łyżeczkami soli.2. Cebulę i szczypior kroimy na drobne kawałki.3. Następnie podsmażamy na patelni cebulę do czasu aż będzie lekko przy złocona i miękka. Dodajemy do tego porwaną na kawałki szynkę parmeńską. Smażymy wszystko do czasu aż szynka parmeńska będzie chrupiąca.4. W misce rozbijamy 3 żółtka, białko. Dodajemy do nich straty ser żółty, pół łyżeczki soli i pieprzu.5. Gdy makaron będzie al dente, odcedzamy go, a następnie przekładamy do dużej miski.6. Do makaronu dodajemy szynkę parmeńską, wraz z cebulką i jajka z serem. Mieszamy i szybko szczelnie przykrywamy.7. Po odczekaniu około 5 minut makaron jest gotowy do jedzenia. Nakładamy na talerze i ozdabiamy połówkami pomidorków koktajlowych.